Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kama - 01-05-2015 12:43:33
Voeding & Gezondheid

Zout

Helaas, ik heb geen antwoord op het rekensommetje. het hangt er uiteraard vanaf hoe goed het zout aan de aardappels hecht. omdat het chemisch evenwicht vermoedelijk aan de kant van het water ligt denk ik dat er relatief heel weinig zout aan de aardappels zelf blijft hangen. maar ik durf dat echt niet met zekerheid te zeggen.

overigens verbaas ik mij over alle niet ter zake doende reactie in dit draadje. het gaat er niet om of de vraagsteller al dan niet zout op de aardappels zou moeten doen. de gebruikte getallen (2 liter, 10 gram) zijn denk ik volkomen fictief maar alleen gebruikt om een niet te ingewikkeld uitgangspunt te hebben. stel dat gevraagd was: 634 ml water en 1,356 gram zout. dat rekent toch veel lastiger.

ik kan me trouwens voorstellen dat de hechting van het zout aan de aardappels ook nog afhangt van het aardappelras en de grootte van de aardappels (bij kleinere aardappels relatief meer zout per gewicht aan aardappel dan bij grote aardappels).