Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 01-05-2015 12:50:34
Geldzaken & Recht

Aangifte c.q. aanslag

Dat betekent dat de belastingdienst op basis van de gegevens die zij van uw werkgever(s) en bank krijgt meent dat u voldoende belasting (of wellicht teveel) belasting betaald.

de belastingdienst laat u alleen aangifte doen als zij twijfelt over de juistheid van de aangeleverde gegevens of meent dat u te weinig belasting betaald.

let wel, de belastingdienst laat u geen aangifte doen als zij meent dat u teveel belasting hebt betaald. daar moet u zelf achter zien te komen.

u kunt elk jaar vrijblijvend het aangifteprogramma downloaden en zelf berekenen of u teveel, genoeg of te weinig belasting hebt betaald. u kunt dan zelf besluiten of u wel of niet uit eigen beweging aangifte gaat doen.

als u meer als 1 werkgever hebt of veel (niet vergoede) ziektekosten hebt of een woning met hypotheek hebt kan het de moeite zijn om een proefberekening te doen.