Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
frankve - 01-05-2015 12:56:03
Voeding & Gezondheid

Zout

Ik denk dat er niet echt een goede onderbouwing komt op de vraag hoeveel er in de aardappels trekt. dat zal practisch ook moeilijk te bepalen zijn.

uiteraard blijft er een partij zout in de aardappels achter, anders zou het koken in zout water ook geen functie hebben. de functie is smaakverandering.

poster zou wel een (simpel) proefje kunnen doen:
1- maak aardappelpuree (water, geen melk) van zout gekookte aardappels, maar dan bijv 2x de reguliere hoeveelheid (om het verschil goed duidelijk te maken)
2- maak aardappelpuree (water, geen melk) van zoutloos gekookte aardappelen.

daarna proeven - en de tafelzout toevoegen aan de zoutloze variant totdat deze ongeveer gelijk smaakt aan de zoute variant.

ik geeft toe dat het niet wetenschappelijk is, maar ik denk dat het wel een goede indicatie is.
is deze proef "te moeilijk" omdat de verschillen niet meer goed waarneembaar zijn, dan kan je natuurlijk net zo goed voor kiezen om zoutloos te koken in het vervolg :)