Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 01-05-2015 13:02:04
Geldzaken & Recht

Overstappen via vergelijker

Het was het goedkoopste contract dat de verkoper u op dat moment kon aanbieden.

reken u echter niet rijk ook niet met de internetvergelijking. tenzij u op dit moment een uitermate ongunstig contract heeft met uw huidige leverancier gaat u het echt geen honderden euro's per jaar schelen.

u moet, zoals gezegd ook kijken naar de vaste kosten die u ook moet betalen. uitsluitend gekeken naar de electra- en gasprijs kan u soms honderden euro's goedkoper uit zijn maar met de (vaak hogere) vaste kosten erbij gerekend loopt de besparing terug tot hooguit enkele tientjes.

niet zelden wordt geschermd met een laag voorschot bedrag die vervolgens in de praktijk wordt gevolgd door een hoge eindafrekening.
besef goed dat het maandbedrag niets meer en minder dan een voorschot is op het nog te betalen eindbedrag.

veel mensen staren zich blind op het maandelijkse voorschotbedrag daarbij vergetend dat er ook altijd nog een eindafrekening volgt.

confronteer uw huidige leverancier eens met dit "hele gunstige" aanbod. niet zelden kunt u dan van uw huidige leverancier ook een gunstige aanbieding krijgen, tenzij u nog een lopend contract voor een vaste periode heeft.