Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 01-05-2015 15:40:43
Geldzaken & Recht

Betaling staan caravan

[quote=marmic007 schreef op donderdag 30 apr 2015, 21:45]ik heb een vraag onze carvan is uitgebrand het is een stacaraven maar nu verwacht de eigen naar van de camping de helft van de staan geld terwijl het seizoen nu in gaat je betaalt normaal voor een heel jaarplaats 1400 euro dus ik vind het niet rieel kunnen ze daar voor een incasso of een deurwaarder of wat voor gedoe mee krjgen ze krijgen al 2500 euro voor het schoonmaken van plaats en verwijderen van de caravan [edit-redactie]

u moet de zaken wel van elkaar scheiden.

1/ de normale kosten voor een jaarplaats had de camping eigenaar € 1400,00 ontvangen, maar u gaat door omstandigheden geen gebruik maken van deze plaats terwijl u die wel gehuurd heeft.
de campingeigenaar komt u nu tegemoet door slechts de helft van zijn inkomstenderving aan u in rekening te brengen, terwijl hij dat niet hoeft te doen.
u zult deze kosten wel moeten betalen, hetgeen ook niet meer dan redelijk is, de campingeigenaar hoeft toch niet de volledige kosten voor een, buiten zijn toedoen, ontstane schade te dragen.
betaald u niet dan krijgt u daar zondemeer en terecht problemen mee.

2/ de caravan is door brand verwoest en hopelijk bent u voor die schade verzekerd en betaald de verzekering ook de kosten die voortvloeien uit het verwijderen van resten van de caravan, schoonmaken en herstellen van de campingplaats. de campingeigenaar hoeft dat toch zeker niet voor niets te doen, het is geen filantropische instelling.

u krijgt van de verzekering, naar ik mag aannemen, ook een schadevergoeding voor de verbrande caravan.

vergeet niet de staanplaats voor het volgende seizoen (2016) nu reeds op te zeggen bij de campingeigenaar.