Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
meidam - 02-05-2015 11:46:32
Geldzaken & Recht

Zorgkosten 2014

[quote=fisbel schreef op vrijdag 1 mei 2015, 03:25]de kosten die hierboven worden genoemd zijn de kosten voor de eigen bijdrage. de eigen bijdrage is sinds 2013 niet meer aftrekbaar. bij de landelijke fiscalistendag ouderenbonden is het punt van de eigen bijdrage aan de orde gekomen. uit elke provincie 1 of 2 fiscalisten die door de belastingdienst jaarlijks worden bijgepraat. de belastingdienst stelt expliciet dat bijbehorende zaken als verzekering, droogbox, reinigingsdoekjes (gehoorapparaat) / stroom, verzekering, reparatie traplift / scootmobiel niet langer aftrekbaar zijn. deze zaken zijn immers onlosmakelijk verbonden aan de hulpmiddelen. vergelijkbaar ook met poetsdoekjes, reinigingsmiddelen bril / lenzen – tot 2009 aftrekbaar. reinigingsmiddelen lenzen in aftrek brengen in de aangifte van 2014 is een gotspe.
n.b: voor batterijen wordt kennelijk een oogje dicht gedaan (doekje voor het bloeden)

hierboven is foutieve informatie omtrent de verhogingsfactor te lezen. juist is: 113% voor aow-gerechtigden en 40% – niet aow-gerechtigden. mits het drempelinkomen fiscaal partners of alleenstaande niet hoger is dan € 33.355 de verhogingsfactor is dus niet alleen afhankelijk van leeftijd, maar ook van inkomen. voor de klant zeg ik gemakshalve: keer 2,13 of keer 1,4. lees: http://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/at_specifieke_zorgkosten_2014_ib2921t42fdbui.pdf">hier

meidam (vragensteller): het is maar goed dat het rekenprogramma van de belastingdienst de berekening van de verhogingsfactor en de drempel zelf uitvoert. u maakt er maar wat van. de door u genoemde 1,65% betreft de drempel specifieke zorgkosten die tot een inkomen van € 39.618 geldt. als u echt bij uzelf te rade gaat, zal het geen punt zijn. de desbetreffende aangifte met de ten onrechte toegepaste aftrek hoorapparaten zal opnieuw moeten worden ingezonden. zonder inbreng van de kosten van het hoorzeker pakket. jammer voor de klant, maar wel een juist ingevulde aangifte. uitzondering misschien de kosten van de batterijtjes.