Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 08-05-2015 20:54:02
Geldzaken & Recht

Wanneer word een schrijven gezien als een gebrekenbrief?

Beste hastel,

de woningbouw neemt de tijd er voor, u zit al bijna anderhalf jaar met een huis vol schimmel.
mooi dat de woningbouw serieus bezig is om het aan te pakken, maar dat mag zo onderhand ook wel.
vraag me wel af hoe dit concreet gaat worden. er dient wel daadwerkelijk ook wat te gebeuren om het op te lossen. het 6 weken plaatsen van data-collectors klinkt mij meer in de oren alsof men wil kijken of er wel echt een probleem is. dat is niet echt daadkrachtig richting een oplossing naar mijn idee.

een ingebrekestelling is over het algemeen en stap die bedoeld is om verdere vervolgstappen mogelijk te maken. u geeft de woningbouw een termijn waarin men het opgelost dient te hebben. als men dat niet heeft gedaan binnen die termijn neemt u vervolgstappen. u dient dan wel te weten welke vervolgstappen u wilt en kunt ondernemen.

of men uw vraag of het voor de winter is opgelost als een gebrekenbrief ziet betwijfel ik. bij een ingebrekestelling geeft u normaliter een termijn aan waarin het opgelost moet zijn.

m.b.t. de kosten van uw meubels, kleding etc., stel de vraag aan de woningbouw. zij zullen dit waarschijnlijk afwimpelen. het zal ook nog geen uitgemaakte zaak zijn dat u 100% hard kunt maken dat het ligt aan het vocht in uw woning door slecht/achterstallig onderhoud van de woningbouw (ondanks dat het waarschijnlijk wel zo is, gelijk hebben en gelijk krijgen zijn nu eenmaal niet hetzelfde).
hoop dat u over een rechtsbijstandsverzekering beschikt. voor de schade aan uw meubels, kleding zou ik als ik u was contact opnemen met uw rechtsbijstandsverzekering.
contact met uw inboedelverzekeraar kunt u ook nog overwegen, wie weet wat zij u nog wijzer kunnen maken.

zie de link in het antwoord van edrick3 naar de huurcommissie. die zou ik als ik u was sowieso een bellen en uw situatie voorleggen en vragen wat u kunt doen om het allemaal zo snel mogelijk opgelost te krijgen.
het duurt nu al bijna anderhalf jaar, dat is erg lang, te lang.
het wonen in een vochtige woning vol met schimmel is bovendien niet echt bevorderlijk voor uw gezondheid, maar dat weet u zelf waarschijnlijk ook al wel.
hoop voor u dat het allemaal snel opgelost gaat worden (dus ver voor de komende winter).