Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 09-05-2015 11:11:08
Geldzaken & Recht

Wanneer word een schrijven gezien als een gebrekenbrief?

Beste hastel,

als ik uw antwoord lees dan is er dus structureel wat mis met alle 50 huizen.
en de woningbouw weet er al lang van en houdt dit 'onder de pet' als er nieuwe huurders komen, niet echt fraai naar mijn idee. men had al veel langer geleden er wat aan moeten doen. door er lang niets aan te doen is de waarde van hun vastgoed er ook niet beter op geworden. ik ben van mening dat de woningbouw zich niet als een goed verhuurder gedraagt. veel vocht en schimmel in een woning is nu eenmaal niet gezond.

in uw email aan de woningbouw schrijft u:
"nu weet ik dat jullie bezig zijn met een onderzoek naar de vochtproblemen want ze zijn ook al een paar keer hier geweest voor rooktesten en foto's etc.. alleen is mijn vraag of dat die problemen voor de aankomende winter allemaal zijn opgelost? en als de verwachting is dat het niet op tijd opgelost gaat worden of er dan een mogelijkheid is om te verhuizen.
dat is geen ingebrekestelling, dat is een vraag van uw zijde.
ik weet ook niet of u ze in gebreke wilt stellen.
een ingebrekestelling kan overigens gewoon via email (wel ontvangstbevestiging aanzetten en deze bewaren uiteraard), klik http://blog.iusmentis.com/2008/01/07/ingebrekestelling-per-e-mail-is-rechtsgeldig/">hier.

als ik u was zou ik toch al gaan kijken wat uw verdere mogelijkheden zijn mocht het oplossen niet naar wens verlopen. u hoeft nog niets te doen maar verken uw mogelijkheden zodat u goed voorbereid bent als u in september daadwerkelijk tot actie over wilt gaan.
wens u veel sterkte en hoop voor u dat het deze zomer opgelost gaat worden.