Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 09-05-2015 11:32:48
Geldzaken & Recht

Wanneer word een schrijven gezien als een gebrekenbrief?

Bij gebreken aan een woning volg je niet de gewone ingebrekestelling zoals bij een overeenkomst, maar moet een gebrekenbrief worden gestuurd. daarin vertel je de huurder wat er mankeert aan de woning. je hoeft niet te vertellen wat er aan gedaan moet worden, dat is aan de huurder. verder geef je een 6 weken termijn waarbinnen de de gebreken moeten zijn verholpen en gebeurt dat niet binnen die termijn, dan ga je naar de huurcommissie voor (tijdelijke) huurverlaging.

een gebrekenbrief moet er ongeveer zo uit zien.
klik http://www.huurcommissie.nl/fileadmin/afbeeldingen/downloads/modelbrieven/melding_gebreken_aan_woning_modelbrief_huurders.pdf">hier

voor alle informatie klik http://www.huurcommissie.nl/onderwerpen/onderhoud-en-gebreken/">hier

naar mijn mening heeft u niet de goede weg bewandeld. u zou nu alsnog de gebrekenbrief kunnen sturen om de 6 weken termijn af te dwingen, hoewel ik betwijfel of u nu nog voor huurverlaging in aanmerking kan komen nu de wbv er al mee bezig is.
u kunt daarover contact opnemen met de huurcommissie.
klik http://www.huurcommissie.nl/contact/#c466">hier
voor de schade aan uw meubels e.d. denk ik dat u nergens voor in aanmerking komt, ook weer omdat u niet de juiste weg heeft bewandeld.

u kunt ook contact opnemen met het juridisch loket om u verder te helpen. klik https://www.juridischloket.nl/">hier