Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 10-05-2015 12:00:42
Geldzaken & Recht

Gemeente en privacy

[quote=lexdura schreef op zaterdag 9 mei 2015, 18:55][quote=tenormin schreef op zaterdag 9 mei 2015, 17:54]

. naar mijn idee komt men niet onverwachts, tenzij het is om te zien of er spookbewoners op een bepaald adres wonen (meer dan genoeg). normaliter krijgt men info dat er iemand langskomt. dan is het n.l. niet handig dat gemeente aankondigt dat op het adres gecontroleerd gaat worden.

we hebben tegenwoordig als gemeente ook lang niet meer van iedereen telefoonnummers (niet iedereen heeft meer een vaste aansluiting en staat in het telefoonboek), dus soms is het gewoon lastig om vantevoren je komst aan te kondigen en ga je eerst een paar keer op goed geluk langs.

wat een kul-argument. de gemeente kan toch gewoon een schriftelijk verzoek doen? als mijn wbv een inspectie wil doen naar dit of dat, dan krijg ik ruim van te voren een brief. in die brief staat ook of ik verplicht ben die persoon binnen te laten, of dat het op vrijwillige basis is en dat de inspecteur zijn legitimatie kan tonen en dat daar naar gevraagd mag worden.