Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

endemion
endemion - 12-05-2015 19:31:24
Computers & Telefonie

Wachtwoord

[quote=thomas46 schreef op dinsdag 12 mei 2015, 16:37]een profesionele reperateur heeft geen wachtwoord nodig om een computer op te kunnen starten, het is in een minuut gefixt met een boot cd om het wachtwoord te verwijderen, zelfs als in de pc beveiligd is met een wachtwoord ingesteld in de bios, is het zo gefixt door eveneen jumper te verwijderen voor 1 minuutje, dan is het moederboard gereset, en kan je de pc gewoon opstarten
het betreft een laptop geen desktop pc, dat maakt bepaalde zaken al meteen wat lastiger.

wat is nu makkelijker even een belletje plegen of allerlei handelingen zoals hieronder te zien is te doorlopen?
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=caaqmiuzgoy">https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=caaqmiuzgoy

daarnaast wordt lang niet altijd de reparatie uitgevoerd door de fabrikant. in zo'n geval moet de desbetreffende reparateur maar net de fijne kneepjes van die specifieke laptop weten wil die handelingen zoals hierboven vlot kunnen uitvoeren. is dat niet het geval gaat er zo een half uur of meer in zitten om te onderzoeken hoe het in z'n werk gaat bij dat specifieke model dat ter reparatie is aangeboden.

[quote=vr1944 schreef op dinsdag 12 mei 2015, 16:51]je hoeft mij niet uitleggen dat de meeste laptops klepjes hebben die je kunt openschroeven. pffffffff.ik snap allen niet wat deze onnodige uitleg met de vraag van ts te maken heeft.
je mist duidelijk mijn punt volledig aangezien je nu beweert dat ik je uitleg geef over het bestaan van klepjes op laptops. ik heb ook verder geen zin om nogmaals de zaak helemaal uit te gaan schrijven want dat heeft klaarblijkelijk geen nut naar jou toe.