Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

viejo
viejo - 14-05-2015 18:46:05
Huishouden & Energie

Verhoging enegriekosten: heeft iedereen dat?

Reageren gaat niet meer. kan iemand zeggen wat er veranderd is bij de vara? nu heb ik alle beveiligingen uitgeschakeld en dat lijkt me niet goed.

jos. de ontmoediging deel ik. de laatste jaren wordt alle bezuigingen gecompenseerd door verhoging van de vastrechten. half maart moest ik 240€ bij betalen wegens 'gelijkheids beginsel'. dat geld gaat dan naar tennet die de domweg weer een verhoging heeft bedacht.

(reactie van eneco)
graag reageer ik op uw e-mail van 19 maart 2015 waarin u vragen stelt over het capaciteitstarief op uw jaarnota. ook maakt u een opmerking over de berekening van het vastrecht.

capaciteitstarief

ik kan mij voorstellen dat u het vreemd vindt dat we een 3x25 ampére bij u in rekening brengen terwijl u van mening bent dat u een 1x25 ampére aansluiting heeft. hieronder geef ik u meer uitleg.

een 1x25, 1x35 of 3x25 ampére valt allemaal onder een zelfde capaciteitstarief (3x25). alle aansluiting tot en met 3x25 ampére valt onder een kleinverbruiksaansluiting. een 3x35 ampére is een grootverbruiksaansluiting. wellicht ligt daar de verwarring. van uw netbeheerder hebben we het bericht ontvangen dat u een 1x35 ampére heeft, dus valt deze onder het capaciteitstarief van 3x25 ampére.