Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diumenge
diumenge - 15-05-2015 11:12:44
Computers & Telefonie

Ssd

[quote=eclipse schreef op vrijdag 15 mei 2015, 10:44]@hallo diumenge, betekent dit dat ik de nieuwe ssd even in de kast moet stoppen voor de copy ? dan via acronis alles erheen schrijven, mag hopen foutloos :-) .. als deze dan zijn werk hebt gedaan , de c: staat op de nieuwe ssd, wat dan met de oude c: ? eerst formatten en dan gebruiken als reserve, vervelende is dat als je een schijf formateert, er meteen een schone installatie opstart. ken ik deze dan gewoon afbreken ? anders zit ik straks weer met dat gezeur van ken bestand niet verwijderen, bestand is in gebruik ? :-) fijn dat jij het vermogen hebt om bij het onderwerp te blijven. ben nl deels leesblind, en zie de fouten niet in de woorden.
je maakt van de oude schijf een image (dus een complete kopie) op een externe hd. dan verwissel je schijven en zet je van de externe hd de image op de nieuwe schijf. je hebt dus ook nog een dvd of usb stick nodig om van op te starten en de software vanaf draaien. je doet het dus niet vanuit windows, maar beide handelingen vanaf een opstartbare usb stick met daarop de benodigde software. best lastig dus.

als je een samsung schijf hebt en een speciale kabel dan is het makkelijker, want dan hang je de nieuwe ssd via de kabel als externe schijf aan de pc en kan je via de software van samsung de c:-schijf clonen naar de de ssd.

nb. de oude ssd kan je via windows gewoon formateren. maar het heeft niet veel zin om dr ssd als data schijf te gebruiken.