Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pavoordf
pavoordf - 15-05-2015 11:46:17
Elektronica & TV

Subwoofer

Ts heeft het over "auto" en "on". auto staat in dit geval voor automatisch (niet voor automobiel). triggeraansluiting zal ongetwijfeld bestaan maar in dit geval gaat het waarschijnlijk, net als in het tweakers-verhaal, over een subwoofer die automatisch aangaat wanneer er een signaal (boven een bepaalde drempel) op de ingang van de actieve subwoofer staat. deze auto stand is bedoeld voor "luie" mensen (zoals ik) die de subwoofer niet telkens aan en uit willen zetten. wanneer de subwoofer continue aanstaat, dan verbruikt hij aanmerkelijk meer stroom dan in de auto stand. de ruststroom in de eindtrap (veelal nog klasse ab) kan aanzienlijk zijn. in het geval van een klasse d eindversterker is de ruststroom marginaal.

in het geval van ts, is de schakeling die inkomend signaal detecteert en de voedingsspanning op de eindtrap inschakelt, defect.
je zou met het apparaat ook eens bij een repair café kunnen gaan. afhankelijk van type apparaat (beschikbaarheid documentatie en onderdelen) en ervaring van de lokale vrijwilligers, kan het achterliggende probleem misschien wel opgelost worden