Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sl
slobberbone - 15-05-2015 18:53:27
Huishouden & Energie

Ervaringen stofzuigers zonder stofzak

[quote=tot15karakters schreef op vrijdag 15 mei 2015, 18:06][quote=slobberbone schreef op vrijdag 15 mei 2015, 07:51]@tot15karakters,

bijna goed.

zakloze stofzuigers kosten veel meer onderhoud vaak dagelijks legen en of filters reinigen uitwassen, zuigkracht is veel minder en gaan ook veel minder lang mee en filtratie is ook veel minder dus veel meer stofuitstoot.


stofzuiger met stofzak, veel beter zuigkracht gaan veel langer mee,onderhoudsarm,betere filtratie door gebruik van stofzakken lijkt dit veel duurder maar dat is vaak niet zo door de veel langere levensduur de behaald wordt en goede stofzakzuiger kost een fractie wat een redelijke stofzakloze kost dus de eerste 30 jaar aan stofzakken zitten daar al bij inbegrepen.


maar... waarom is mijn alles zuiger dus ook voor water uit de gootsteen als eerste zakloze na ruim 36 jaren nog steeds werkend?

het dagelijks legen, ik reken geen uurloon voor mezelf maar de vorige waren slechter!
dat schreef ik al eerder en zowel de zakloze als met zak zijn in de zuinige 600~850 eu goedgekeurde te koop...

ik weet wel dat de oudere modellen soms er moeilijk zakken te vinden zijn dus zak loos, niet perfect maar ik weet vooral voor bijzondere modellen en vreemde merken hoe lastig het vaak is een passende zak te krijgen.

ik laat iedereen zelf beoordelen maar ik zie steeds minder verschil in zuigkracht en rest stof die uitgeblazen word.


natuurlijk kan dat maar als je nu bv een philips,dyson of bv een dirt devil koopt weet ik zeker dat die geen 30 jaar mee gaat.

heb hier ook een zakloze stofzuiger van ruim 30 jaar oud en werkt nog uitstekend vele numatics of nilfisken kun je ook zonder zak gebruiken maar of dat goed is en of ze dan ook 30 jaar mee gaan ?

in mijn ogen is een stofzuiger ,met zak op alle fronten superieur aan zijn zakloze broeder.