Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wp
wpepels - 17-05-2015 08:27:08
Winkels & Webshops

Tascontrolle en poortalarm

Beste lezers,

bedankt voor de reacties en links, echter heb ik dit al terdege uitgezocht en weet onder tussen wel hoe de regeltjes zijn, dat is/was mijn vraag niet. echter word er hier over tascontrolle gesproken, en mijn vraag is nogmaals mogen ze hierbij aan je spullen zitten, of jezelf de tas laten leegmaken, of enkel erin kijken zonder iets aan te raken?
mijn tweede vraag betreft die elektronische beveiligingspoortjes, wat zijn dan hun rechten?
ik heb ergens gelezen dat dan andere regeltjes gelden maar kan dat nergens duidelijk terug vinden.
dit naar aanleiding van twee keer tascontrolle binnen vijf minuten in dezelfde winkel omdat het alarm afging.
de tweede keer heb ik geweigerd omdat mijn tas al gecontroleerd was maar daar had die beveiligingsmedewerker geen oren naar en een toon aanzette die mij niet aanstond, waardoor ik de politie erbij heb laten halen wat dan beloond word met een jaarverbod voor het negeren van de huisregels.
tascontrolle mag volgens de huisregels en juridisch stem je daar stilzwijgend mee in bij het binnengaan van de winkel, echter wettelijk mag ik dit weigeren.
heb de bewuste persoon willen aanklagen voor het onterecht aan of staande houden, dit mag enkel als hij mij op heterdaad betrapt zou hebben op diefstal, en vrijheidsberoving.
maar dat ligt iets anders met die elektronische beveiliging, vandaar mijn vraag hierover.
ben geen moeilijk persoon maar wil wel mijn rechten en plichten graag weten mocht het ooit nog eens gebeuren.
alvast bedankt.