Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sa
saint - 18-05-2015 12:32:49
Winkels & Webshops

Tascontrolle en poortalarm

Buiten de regels zijn er natuurlijk ook praktische zaken.
als u door een poortje loopt en er gaat een alarm af, kan u op al u rechten gaan staan, zoals eerder aangehaald.
maar de kans bestaat, dat het personeel u zal vragen om even mee te werken om de oorzaak van het alarm op te sporen.
immers de cassierre kan een foutje hebben gemaakt.
zei heeft het recht haar fout te herstellen en u bent er mee geholpen om het beveiligingslabel te deactiveren / verwijderen, zodat u niet in elke winkel een alarm laat afgaan.
als u besluit geen enkele medewerking te verlenen zou men u staande kunnen houden op verdenking van winkeldiefstal, politie bellen en wachten, veel en lang wachten.
is dat het allemaal wel waard? als u niets te verbergen heeft en men kan de oorzaak van de alarmen achterhalen, bent u er toch ook bij gebaat.
als u wel wat te verbergen heeft, moet u vooral op uw rechten blijven staan.
waarschijnlijk sturen ze u weg en zal u de volgende keer extra in de gaten gehouden worden, lijkt mij ook niet prettig winkelen als u in elke winkel een paar priemende ogen in de rug voelt. want reken erop dat u signalement onder de andere detaillisten gedeeld wordt.