Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

audb
audb - 18-05-2015 13:41:49
Winkels & Webshops

Tascontrolle en poortalarm

Nee poortjes zijn een detectiemiddel die in de meeste gevallen ook na de kassa is geplaatst en dus is het geen "op heden daad" wat betekend dat de diefstal ook op dat moment plaats vind iets wat ook weer niet klopt omdat je pas na het passeren van de kassa en de intentie heeft om de winkel te verlaten het pas weer diefstal genoemd kan worden.
dat je aangehouden kan worden omdat je iets in je zak stopt en je dan "aangehouden" kan worden is bij de rechter aan te vechten maar dan moet je wel kunnen aantonen dat je geen andere manier had om je boodschappen te doen.
zo zal de rechter je snel in gelijk stellen als er geen winkelmandjes of karretjes beschikbaar waren door dat het extreem druk was in de winkelen ook moet het duidelijk zijn dat je wou afrekenen.
maar wat zeker van belang is, een winkel is geen openbare gelegenheid zoals een gemeentehuis of gemeentelijke instelling en dus mag een winkelier u toegang weigeren al moet ook deze een zwaarwegende overweging hebben en dat is toch meestal winkeldiefstal of bedreiging van personeel.
ook mag een bewaker u nooit zonder toestemming aanraken of uw weg blokkeren alleen bij een op heden daad mag dit wel.
http://nl.wikipedia.org/wiki/burgerarrest#bevoegdheden_van_de_burger_bij_een_burgerarrest