Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wp
wpepels - 18-05-2015 16:25:50
Winkels & Webshops

Tascontrolle en poortalarm

Bedankt voor de vele reacties, maar helaas moet ik toch geregeld constateren dat er mensen zijn die hier iets neerzetten wat niet klopt, of denken hun mening te moeten geven over het voorval maar dat is niet de vraag waar het om draait.
ik heb uitgelegd waarom ik de tascontrolle geweigerd heb na twee keer aanhouden binnen vijf minuten in dezelfde winkel (mag ik), en of de een er minder of geen moeite mee heeft dan iemand anders dat maakt iedereen maar zelf uit hoe hij hierop reageerd.
ik heb gevraagd naar de wettelijke regeltjes hieromtrent, en weet onder tussen dat gevraagd mag worden om in de tas te kijken (huisregels), maar wettelijk gezien zijn zij daar niet bevoegd voor en kan ik dat dus weigeren met een winkelverbod voor een jaar tot gevolg.
aanhouden mag enkel als je op heterdaad betrapt word, ik had niets gestolen dus kon ik ook daarvoor niet aangehouden worden.
het alarm van het elektronisch poortje ging af, maar dat is zoals ik begrepen heb niet op heterdaad betrappen, ook nu weer, ik had niets gestolen of in mijn tas wat van de betreffende winkel was.
vervolgens heeft de beveiliger mij het onmogelijk gemaakt om verder te lopen, dus vrijheidsberoving maar hier heb ik al antwoord op gekregen hoe te handelen als het nog eens zou voorkomen.
die beveiliger wilde maar al te graag het dominante politiemannetje spelen maar meer bevoegdheden dan welke burger dan ook heeft hij niet, ook al lijkt dat misschien zo.

dames, handtassen zijn ook tassen, ook daar kan iets in gestopt (lees gestolen) worden, ook als zijn dat gevoelige zaken dan moet je je tas niet mee de winkel of naar de douane nemen.
@manwijf, klopt niet, @hutch heeft wel degelijk gelijk, aanhouden mag wel (op heterdaad) staande houden niet, is o.s. legitimeren, fouilleren e.d.
alles is goed tot redelijk te vinden op internet, alleen niet wat die poortjes betreft maar ik ga af op de woorden van de mensen wat hier een reactie op gegeven hebben, al heb ik graag zelf duidelijkheid hierover maar tot nu toe geen bruikbare info kunnen vinden op het net.