Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 18-05-2015 19:15:03
Geldzaken & Recht

Groupon aangeschaft, achteraf zijn de voorwaarden aangepast.

Beste ron,

u heeft volkomen gelijk, uiteraard kan groupon zomaar niet de voorwaarden wijzigen in het nadeel van u.
dit is wat de acm er over schrijft, klik https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/consumentenrecht/algemene-voorwaarden/wat-zijn-algemene-voorwaarden/">hier.
de tekst "de ondernemer moet de gewijzigde voorwaarden opsturen naar de consument. dat moet omdat hij een informatieplicht heeft. een vermelding in de krant of de mededeling aan de consument dat de voorwaarden gewijzigd zijn, is niet voldoende. zijn de nieuwe voorwaarden nadelig voor de consument? dan kan hij deze afwijzen of de overeenkomst per direct ontbinden." zegt genoeg.
voor u geldt dus dat u de gewijzigde voorwaarden afwijst.

de keuze is aan u uiteraard wat er mee te doen, maar misschien is het accepteren van 'uw geld' terug nog niet zo verkeerd. alhoewel groupon er dan inderdaad gemakkelijk mee weg komt, u kunt het ook bij de https://www.acm.nl/nl/contact/tips-en-meldingen/uw-tip-of-melding-doorgeven-aan-acm/">acm melden.