Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 19-05-2015 12:58:05
Voeding & Gezondheid

Super food

.....maar is het ook gezonder dan normale producten?.....
alleen voor de portemonnee van de verkopers!

superfoods zouden door een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en antioxidanten allerlei positieve effecten hebben op de gezondheid. maar geclaimde gezondheidseffecten van superfoods zijn over het algemeen niet voldoende wetenschappelijk onderbouwd.

voorbeelden van superfoods zijn gojibessen, cacaobonen, hennepzaad, tarwegras. maar ook bessen, rode druiven, knoflook, vette vis (omega-3-vetzuren), olijfolie, bepaalde noten en donkere chocolade worden wel als superfood gezien.

het voedingscentrum is van mening dat er geen superfoods bestaan. niet één voedingsmiddel kan alle essentiële voedingstoffen leveren die het lichaam nodig heeft. gevarieerd eten volgens de schijf van vijf is de beste manier om alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen.
(http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/superfoods.aspx">bron)