Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 19-05-2015 19:58:53
Winkels & Webshops

Tascontrolle en poortalarm

Ik: "formeel is iemand die op heterdaad betrapt is wel verdachte, maar andersom niet."

alfatrion: "dat is onjuist. de juridische definitie van heterdaad is het ontdekken van een strafbaar feit, wanneer dit wordt begaan of terstond (kort) nadat dit is begaan. heterdaad betekent niet meer of minder dan dat het misdrijf nog vers is op het moment dat dit wordt ontdekt."

- wat heb ik verkeerd geformuleerd? iemand die op heterdaad betrapt is, is en blijft verdachte tot aan de rechtszitting. iemand die niet op heterdaad betrapt is, kan uiteraard ook verdachte zijn.

- over heterdaad: klopt..... echter bij terstond erna moet er wel een causaal verband zijn. als u iemand achtervolgt, nadat u gezien (!) heeft dat iemand wat gestolen heeft (dus ná de kassa), blijft het heterdaad. raakt u hem na een poos uit het zicht en ziet hem bijv. uren later weer lopen, vervliegt de term 'heterdaad'. dan zult u de politie moeten bellen en de politie zal toestemming nodig hebben van de ovj om die persoon buiten heterdaad aan te houden.

ik ben het wel met u eens, wat ik uit uw woorden begrijp, is dat 'heterdaad' eigenlijk een rekbaar (grijs) gebied is. want wanneer stopt de heterdaad precies....?
heterdaad: in ieder geval zolang de achtervolging feitelijk plaats vindt.....