Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

crewmember
crewmember - 28-05-2015 17:45:19
Computers & Telefonie

Ccleaner

[quote=gompy2 schreef op woensdag 20 mei 2015, 12:29]
om de kwaliteit van een programma te kunnen beoordelen moet je het zelf gebruiken of gebruikt hebben.
dán moet je nog kunnen aangeven wáárom het niet goed is, en als het niet goed werkt, hoe is het geïnstalleerd en wat het beschadigd enz enz.
van al deze dingen kun je niet over meepraten, en derhalve is jouw oordeel van geen enkele waarde en roeptoetert je oordelen na die je mogelijk ooit eens ergens gelezen hebt.
als je nou over iets geen ervaring hebt, en dat heb je dus duidelijk niet, onthou je dan van commentaar, je maakt je zelf dan belachelijk.
miljoenen en miljoenen, inclusief bedrijven gebruiken dit programma, google, daar wordt je wijs van!



cc cleaner heb ik tot 2 jaar geleden zelf ook veelvuldig gebruikt.de registry cleaner ook. ik heb hier zelf nog nooit problemen mee gehad, maar wel zat problemen veroorzaakt zien worden door dit soort programma's . en ik ben niet de enige:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/34403-63-ccleaner-worthy">http://www.tomshardware.co.uk/forum/34403-63-ccleaner-worthy
het is altijd een beetje gemixte reacties over dit soort programma's.

verder heeft linusstechtips het er vaak niet heel positief over. en heeft heb ik meer dan eens problemen opgelost veroorzaakt door allerhande registry cleaners op: reddit/r/pcmasterrace en facepunchstudios, hardwareandsoftware sectie.
hierbij wordt bijvoorbeeld de registry key die verwijst naar de savegame locatie van een spel verwijderd omdat de hdd waar ze op staan op slaapstand is gegaan. een slechte registry cleaner ziet dan een niet bestaande link, verwijderd de key en zorgt er zo dus voor dat je spel de savegames niet meer ziet en je overnieuw kan beginnen.
cc cleaner maakt gelukkig automatisch een backup van het register voordat ze hem "schoonmaken" maar zeker niet alle registry cleaners doen dit.

ik vertrouw cc cleaner meer dan de meeste andere register programma's. maar ze hebben nog steeds een tutorial over het terugzetten van je registry als het fout gaat op hun eigen site staan. dus ze zijn blijkbaar ook niet perfect.
https://www.piriform.com/docs/ccleaner/troubleshooting/problems-after-you-have-run-ccleaner">https://www.piriform.com/docs/ccleaner/troubleshooting/problems-after-you-have-run-ccleaner

daarbij genomen dat de snelheidswinst die de registry cleaner kan bewerkstelligen nihil tot niet bestaand is. is het naar mijn menig gewoon beter dit niet te gebruiken. net als vrijwel alle andere "cleanup" programma's. deze zijn in windows 7-8 echt niet meer nodig.
de laatste link die julesvermeire81 postte onderbouwt dit.

als je weet waar de delete cookies en delete tempporary files knoppen in je browser zitten, kan je zonder zón programma en zonder risico hetzelfde doen.