Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 20-05-2015 23:22:22
Auto & Vervoer

Start- stopsysteem werkt niet.

Er is kennelijk geen sprake van een mechanisch defect. het start/stop systeem functioneert mechanisch dus wel. dan zit het probleem dus in de software. je zal het niet direct verwachten maar een moderne auto is bijna een volledige pc. software bepaalt aan de hand van metingen en sensoren wat de te nemen actie met betrekking tot de ontsteking en ook wanneer het start/stop systeem wel en niet ingeschakeld wordt.
dit systeem trekt een zware wissel op accu, motor en startmotor. pas als alle sensoren "groen" licht geven zal de software het start/stop systeem inschakelen.
het is dus best mogelijk dat er een sensor is die dwars ligt of dat in de software een foutje zit waardoor ook als aan alle voorwaarden is voldaan het systeem niet (altijd) in werking treed.
uw dealer kan daar weinig of niets aan doen en renault nederland ook niet daar zal dan van fabriekswege een oplossing gevonden moeten worden (software update).