Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 21-05-2015 09:22:15
Geldzaken & Recht

Keuzes samenwonen (notaris e.d.)

Om maar met het laatste te beginnen. middeling kan alleen van toepassing zijn op het eigen inkomen. dus niet tussen twee personen, fiscaal partners of niet.

en voor uzelf zal dat hoogstwaarschijnlijk helemaal niet nuttig zijn. heeft vaak alleen nut als er in een jaar een hero hoog inkomen is en andere jaren niet.

uw vriendin studeert nog en heeft een basntje. ik neem aan dat zij studiefinanciering heeft en zorgtoeslag. ik heb natuurlijk geen idee van de hoogte van haar inkomen, maar zij zal misschien hooguit voor haar eigen voeding en kleding kunnen zorgen. andere kosten van wonen zal zij niet kunnen dragen. woont zij nu nog thuis?

u kunt haar gewoon toestemming geven zich bij u te laten inschrijven. als dat gemeld moet worden aan de verstrekker van de starterslening, dan moet u dat maar doen. aan andere geldverstrekkers hoeft dat zeker niet.

persoonlijk zou ik in uw geval zeker nog niet naar de notaris gaan. zeker gezien het feit dat haar bijdrage aan het huishouden, op financieel gebied slecht gering zal kunnen zijn.

u bent beiden volwassen en moet dat onderling kunnen afspreken.

ik zou het eerst maar een jaartje of zo aankijken.

let op: open in geen geval samen een en/of rekening bij de bank. dat kan zeer grote problemen opleveren, als de samenwoning toch niet bevalt en u weer uit elkaar gaat.

als er eventueel iets groots gekocht wordt voor het huishouden, leg dan vast, van wie dat is. dus de naam op de aankoopnota.