Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-05-2015 09:59:32
Voeding & Gezondheid

Iemand ervaring met ionisators ?

Ik heb er ontzettend baat bij.
ongeveer 25 jaar geleden had ik de eerste kennismaking met een lucht ionisator op het laboratorium waar ik werkte. een keramische bol, met een kwastje en een stekker er aan. ik kwam net van de laboratoriumschool en was zeer sceptisch, enkel maanden later was er een hardnekkig zwart neerslag op de labtafel. we hebben toen twee luchtionisators gekocht die uitgerust waren met stof filters. jarenlang hebben die daar gefunctioneerd.
afgelopen witte donderdag (3 april '15) kreeg ik een long ontsteking gevolgd door een heftige asmatische reactive op mijn altijd al sluimernd aanwezige alergie. verwijzing naar de long arts leverde enkel een bevestiging van wat de huisdokter geconstateerd had. ik heb 2 lucht ionisators, ventilator met uv lampje en 2 soorten luchtfilters gekocht. zes weken lang was het zuurstof gehalte in mijn bloed 93 ( lager dan 90= gevaarlijk, 90-95= laag 95-100= normaal). een avond in de huiskamer met een lucht ionisator (goed voor 30m) en een nacht in een slaapkamer met eenzelfde luchtionisator. geen astmatische klachten meer en zuurstof in het bloed 98!!!!.
natuurlijk moet je wel goed blijven luchten, maar de luchtionisator werkt, een lichte ozon achtige frisse reuk komt je tegemoet als je de kamer binnen komt. de tijd dat ik er verblijf houd ik deuren en ramen minimaal open. hoelang de levensduur van deze 8watt toesteltjes is weet ik niet. dat ik er baat bij heb???? ik slaap nu veel meer ontspannen en kan me daar terug trekken als ik astmatisch wordt als gevolg van hooikoorts.
voor 110 euro per stuk is het zeker het proberen waard.