Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 21-05-2015 10:15:07
Geldzaken & Recht

Keuzes samenwonen (notaris e.d.)

Dan maar even een spookbeeld over die en/of rekening.

in de voorwaarden daarvan staat dat de bank, als er problemen zijn met die rekening, een negatief saldo mag verhalen op de eigen rekeningen van diegenen, die op de en/of rekening vermeld staan.

als alles koek-en-ei is, is dat natuurlijk geen probleem, maar zodra er herrie in de tent is, of als een stel uit elkaar gaat, begint het gelazer.

want om die rekening te kunnen opheffen, moeten ook weer beiden tekenen. en als de een niet meewerkt of een hoge roodstand veroorzaakt, blijft de ander hoofdelijk aansprakelijk.

het forum staat vol met kwesties van (echt)paren die uit elkaar gaan en nog jaren met handen en voeten gebonden zitten asn zo'n rekening.

zwart scenario, ik weet het, maar dat kunt u maar beter voor zijn.

men kan van alles vastleggen bij de notaris, maar als puntje bij paaltje komt, moet u toch naar de rechter om uw recht te halen, als de ander niet meewerkt.