Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ti
tieuwe - 21-05-2015 11:01:51
Geldzaken & Recht

Keuzes samenwonen (notaris e.d.)

[quote=tijger1 schreef op donderdag 21 mei 2015, 10:29]op dit forum staat een vraag van iemand, al jaren uit elkaar, met een gezamenlijke rekening. tegenpartij werkt niet mee asn opheffen. rekeningkosten lopen door. de onwillige heeft een verzekering lopen bij diezelfde bank en heeft daarvoor een automatische incasso machtiging afgegeven.

onwillige is spoorloos. door automatische incasso, staat rekening in het rood, wat voor andere dingen niet mag.

bank klop bij andere rekeninghouder asn voor roodstand. en die komt er niet onderuit om te betalen.

wat is er mis met contant geld opnemen om boodschappen te doen?

bedankt.
dit zijn dingen die je niet verwacht in een goede relatie, maar uiteindelijk door welke oorzaak dan ook wel mogelijk zijn. bij de notaris (koop huis) werd me al verteld dat je bij dergelijke keuzes alle realiteit even los moet laten en even van het allerergste uit moet gaan en dan bedenken hoe beide partijen in zo'n situatie het beste eruit kunnen komen.

dat is exact wat ik met mijn oorspronkelijke vraagstelling probeer te achterhalen. zijn er met de huidige reacties nog dingen die ik mis, mbt samenwonen en evt. openen van een rekening?