Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 21-05-2015 11:06:50
Geldzaken & Recht

Keuzes samenwonen (notaris e.d.)

Ik heb niets toe te voegen aan de vraag: samenwonen of niet. en hoe regelen we dat.
over middeling inkomens nog het volgende:
meestal wordt gedacht aan 2 'gewone' inkomens en een hoog inkomen.
zoals bij ondernemers of zelfstandigen. voorbeeld: 30k / 81 k / -10k (verlies - wordt gerekend als € 0) teruggave via middeling 3k (3000 euro)

afgestudeerden denken vaak niet aan de middelingsregeling. deze groep laat vaak belasting liggen. cijfers wijzen uit dat meer dan de helft van de afgestudeerden geen gebruik maakt van de regeling en er wel recht op hyeeft.
voorbeeld: inkomens 2k / 20k / 40k // jaren 2013 t/m 2015 - de student is medio 2014 afgestudeerd en heeft de tweede helft van 2014 een baan. teruggave via middeling is in dit voorbeeld € 338. niet echt veel, maar de moeite van het aanvragen waard. een eenvoudig briefje naar de belastingdienst samen met de berekening, zoals de verschillende sites middeling die voor je uitrekenen, volstaat. je hoeft alleen maar de drie jaren in te voeren, het programma berekent de teruggave. deze berekening is voor de inspecteur voldoende. lees http://www.belastingwijzer.nl/rekenmodule/middelingsregeling-inkomen.html">hier