Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ar
arnt - 22-05-2015 09:06:13
Computers & Telefonie

Bedraad internet

Aurora1: er is mij al veel duidelijk geworden. met name over wifi, breedband en lan. de situatie is nu zo dat de breedbandverbinding is verbroken, de draadloze netwerkverbindng is uitgeschakeld en de lan-verbinding via netwerk 2 loopt, daar staat bij realtek pcie family controller. bij basisnetwerkgegevens weergeven en verbindingen instellen staat nu dat het actieve netwerk netwerk2 thuisnetwerk is: verbonden met internet via lan-verbinding.
het werkt dus en daarmee is het belangrijkste probleem opgelost: de verbinding loopt nu via de ethernet kabel. het plaatje geeft de verbinding weer user-pc=>netwerk2=>internet.
toch blijft er nog wat te wensen over, namelijk het volgende: bij het opstarten van de computer verschijnt rechtsonderin het tv-symbooltje met een rood kruisje. ik doe verder niets en na 1-1/2 minuut verdwijnt dat kruisje en heb ik verbinding met internet. die wachttijd was er eerder niet.
is er ergens een instelling waarmee ik die wachttijd kan elimineren? de geavanceerde instellingen voor delen wijzigen van de lan-verbinding begrijp ik onvoldoende om daar zelf aan te gaan sleutelen.
misschien is het relevant dat ik tijdens mijn pogingen om het probleem op te lossen, ergens de mededeling tegenkwam dat de netwerkkaart dhcp is uitgeschakeld. dat kan ik echter nergens meer terugvinden en misschien heeft het er ook niets mee te maken.

1953: mijn dank voor uw reactie. uit mijn antwoord aan aurora1 wordt wellicht duidelijk dat er al heel veel is aangepast, waardoor het grootste deel van het probleem is opgelost.