Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 22-05-2015 13:18:29
Computers & Telefonie

Pc sneller opstarten

Ter aanvulling op de reacties privazer vs. ccleaner:

ik citeer uit de digitaalgids mei/juni 2015 van de consumentenbond:
(met weglating van wat zij vetgedrukt hebben)

over privazer is de samenvattende tekst:
privazer. de beste. privazer profileert zich niet zozeer als een schoonmaakprogramma, maar meer als programma voor het verwijderen van ongewenste bestanden. het neemt u na de installatie mee op een rondleiding langs alle onderdelen van de computer die schoongemaakt gaan worden, wie dit lastig vindt, kan het overslaan. het programma kan de eerste keer wel 2 uur bezig zijn, maar het behaalt de beste resultaten. ook prettig: een prominente knop om het opschonen te starten. zie het stappenplan op pagina 13. [einde citaat.]

over ccleaner is de samenvattende tekst:
ccleaner. de bekendste. ccleaner is een van de bekendste schoonmaakprogramma's. de gratis versie is eenvoudig in gebruik, want het programma start direct in het juiste scherm. daarop zijn de knoppen analyseren en schoonmaken duidelijk in beeld. met twee klikken bent u klaar. na onze test beoordelen we vooral de winst in opstarttijd positief. ccleaner bevat gelukkig geen riskante handelingen. [einde citaat]

uit de tabel haal ik nog dat
privazer 9,8 scoort op ruimte vrijmaken; 7,8 op sneller opstarten en 7,7 op installatiegemak. eindoordeel 7,0 (hoogste score van de 12)
ccleaner 4,3 scoort op ruimte vrijmaken 9,7 op sneller opstarten en 5,7 op installatiegemak.
eindoordeel 4,9 (zesde score van de 12)

beide programma's zijn gratis en nederlandstalig.

alle twaalf geteste programma's voor schoonmaaksoftware scoren zwaar onvoldoende op het onderdeel betere prestaties.
als afrader noemt de cb vooral comodo (laagst geƫindigd van de 12 met eindoordeel 2,3), maar ook over tuneup utilities (op-een-na-laatste met eindoordeel 2,7) zijn ze niet positief.

de programma's zijn getest op vier zwaar vervuilde laptops met windows 7.

wie meer wil weten kan misschien de cb digitaalgids mei/juni 2015 ergens lenen...

succes verder!