Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 22-05-2015 16:16:45
Vrije tijd & Tuin

Klacht over nieuwe broek (beschadiging) en telefonisch worden andere dingen gezegd en beloofd dan per mail

Als die broek ook nog het zadel heeft beschadigd, terwijl dit een rijbroek is en ook nog volgens de verkoper geschikt zou zijn om mee te rijden, dan heb je
1) recht op geld terug (als vervanging of herstel niet mogelijk is), kan me voorstellen dat je het niet nog een keer wilt proberen met deze broek.

2) recht op geld om de beschadiging ongedaan te maken. het is dan een onveilig product (zo noem je dat).

voor 1) geldt het volgende wetsartikel. art 7:17 bw

een zaak beantwoordt niet aan de overeenkomst indien zij, mede gelet op de aard van de zaak en de mededelingen die de verkoper over de zaak heeft gedaan, niet de eigenschappen bezit die de koper op grond van de overeenkomst mocht verwachten. de koper mag verwachten dat de zaak de eigenschappen bezit die voor een normaal gebruik daarvan nodig zijn en waarvan hij de aanwezigheid niet behoefde te betwijfelen, alsmede de eigenschappen die nodig zijn voor een bijzonder gebruik dat bij de overeenkomst is voorzien.

de 'zaak' dat is jouw rijbroek. een rijbroek moet voor zijn bijzondere gebruik, ermee rijden, geschikt zijn.

voor 2) geldt:

klik https://www.consuwijzer.nl/thema/onveilige-producten">hier over het onveilige product.

ik zou deze klik https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/aankoop/voorbeeldbrief-onveilig-product-schade-verhalen-bij-verkoper">hier voorbeeldbrief, aangepast aan je situatie, naar de verkoper per mail sturen.

dan eens afwachten waar hij mee komt.