Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 22-05-2015 21:24:27
Auto & Vervoer

Wie betaalt kosten olielekkage van inruilauto voordat nieuwe auto is geleverd: garage of klant?

Beste espirit22,

bij het aangaan van de koop van uw nieuwe auto bevond de (inruil) auto van u zich in een bepaalde staat. als er voor de inruil schade ontstaat dan heeft u gewoon pech.
de kosten om uw (inruil) auto weer in de staat te brengen van toen de deal aangegaan werd zijn voor u.
tot de daadwerkelijke inruil bent u verantwoordelijk voor de auto en ook het onderhoud, de eventueel bijkomende kosten, mankementen etc.
u kunt ook overleg plegen met de dealer en kijken wat die er van zegt.

dit is wat er in de zakelijke algemene voorwaarden van de http://www.bovag.nl/media/alg_voorw_autobedrijven_zakelijk.pdf">bovag over staat:
1. wanneer bij aankoop van een zaak tegen inruil van een andere zaak koper/opdrachtgever in
afwachting van de aflevering van de aan hem verkochte zaak de in te ruilen zaak blijft gebruiken, blijft die in te ruilen zaak geheel voor zijn rekening en risico zolang hij die zaak niet aan de verkoper/reparateur feitelijk heeft afgeleverd. tot dat tijdstip blijft hij eigenaar van de in te ruilen zaak en zijn alle kosten met inbegrip van de kosten van onderhoud, schade, verlies en waardevermindering voor zijn rekening. verkoper/reparateur is niet gebonden aan een overeengekomen inruilprijs indien de feitelijke aflevering van de in te ruilen zaak op een later tijdstip valt dan de bij benadering aangegeven levertijd. in dat geval kan een tussen partijen vooraf afgesproken percentage bij wegevan afschrijving op de inkoopprijs worden gehanteerd.
2. tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen garandeert koper/opdrachtgever jegens verkoper/reparateur dat een of meerdere eventuele door hem in te ruilen zaken vrij zijn van rechten en aanspraken van derden, schadevrij zijn, in deugdelijke en verkeersveilige staat verkeren en dat met die zaak of zaken niet gemanipuleerd is, zoals bijvoorbeeld met betrekking tot de kilometrage en voorts garandeert hij verkoper/reparateur in het algemeen dat hij niet bekend is met feiten of omstandigheden die betrekking hebben op de in te ruilen zaak of zaken waarvan hij vermoedt dan wel weet of behoort te weten dat die van belang (kunnen) zijn voor de verkoper/reparateur die daarvan onkundig is (gebleven).
3. de feitelijke inruil ontslaat koper/opdrachtgever niet van de in lid 2 bedoelde garantie.