Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ks
kss25 - 24-05-2015 15:22:37
Computers & Telefonie

Windows 10 toch betalen

[quote=brui0929 schreef op vrijdag 22 mei 2015, 20:22]over stappen naarlinux unbuntu xunbuntu kan dit besturings systeem is gratis en alle software ook.
linux is stabiel en heeft het voordeel dat oude randapparatuur printer monitor werken.

kan ik alleen maar be-amen, maar als je echt nog wilt upgraden vanaf winxp en bijna geen verstand van zaken hebt: linux mint.
de laatste jaren het meest gebruikte os als vervanging van windows xp.
en even voor de duidelijkheid: linux mint is dus gewoon een kleuter/klojo-versie van ubuntu, dus altijd voor ubuntu kiezen mocht je die keuze krijgen.
cd-tje draaien, proberen vanaf cd, dan installeren en goodbye windows.
ik heb via virtualbox nog wel windows-xp geïntalleerd, maar al maanden niet meer opgestart.
je zou zelfs ee dual-boot kunnen maken met welke windows dan ook.

werkt een beetje als je smartphone: het meeste is al geïnstalleerd en anders start je de software-repository op (desnoods kies je die van ubuntu) en kies je wat je nog meer wilt hebben. aanklikken is installeren, gemakkelijker kan het niet.

als je vooral filmpjes kijkt, internet, e-mail, beetje desktop werk, dan is linux mint ideaal.
ben je video-editor dan hangt het af van je pakket, ben je hardcore-gamer, dan zit je vast aan microsoft (door die verdomde leveranciers, omkoping etc.)