Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 24-05-2015 18:06:56
Computers & Telefonie

Bedraad internet

Natuurlijk graag gedaan.
nee, niets doen aan de email (nooit aan dingen komen waar geen problemen mee zijn: if it ain't broke, don't fix it....).
bij de online gebruiksaanwijzing staat op blz. 40-41 een plaatje van de knopjes met een toelichting over wifi in- of uitschakelen op de v8, daarom verwees ik daarnaar: http://www.kpn.com/ss/satellite/apaarmp2o45ypjyj72bjozdnyq4cxi_ya3mnxn0aekho2l0yvk0mxyzli8lcz6krjn/mungoblobs/attachment/847590-start-installatie-fttc-v8-handleiding-web.pdf">klik hier. als u op de rode woorden klikt kunt u dat zien als u naar die pagina's scrolt.
een andere poort voor de ethernetkabel maakt dus niet uit.
zoals u het opsomt qua verbindingen is het naar mijn mening in orde.
het blijft dan een vreemde zaak dat er dat verschil zit in de tijd van opstarten van beide computers.
dat dat wireless lampje blijft branden is standaard, dus in orde.
alles loopt nu zoals u wilt, nl. bedraad.
als alleen maar eset en mailwasher mee opstarten en dat op beide computers kan het ook niet daaraan liggen bij de "slak" (= langzame) computer. ik ga er ook vanuit dat de langzame computer schoon is van malware. als u daarover niet zeker bent kunt u eventueel met bijv. de gratis mbam eens scannen, baat het niet, het schaadt ook niet.
overigens geldt voor mijn v9 die ik onlangs geïnstalleerd heb ook dat mijn laptop eerst automatisch op wireless springt terwijl ik bedraad aangesloten ben. ik moet dan steeds rechts onderaan in de taakbalk opnieuw via die balkjes eerst wifi uitschakelen. de volgorde van de verbindingen wijzigen in eerst lan blijkt ook niets uit te maken (zie mijn reactie van vrijdag, 18.09 uur, even op de rode woorden klikken).

overigens terzijde.... als u de mailwasher al een poosje in gebruik heeft en er inmiddels geen spam meer arriveert kunt u dat programma verwijderen. mocht later toch opnieuw veel spam komen dan kunt u het programma opnieuw installeren.