Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eclipse
eclipse - 26-05-2015 10:16:43
Computers & Telefonie

Vcore

[quote=crewmember schreef op dinsdag 26 mei 2015, 10:00]de v-core is de spanning die op je processor core's staat.
normaal is dit ergens rond de 1..1 tot 1.3v je verhoogt dit om je processor stabiel te houden tijdens een overclock.
als hij 0.00 is werkt je pc niet dus het lijkt me een sensor fout.

deze spanning wordt gemeten door verschillende sensoren die naast je vrm's (voltage regulator's) op je moederbord ziten. echter verschilt de manier van uitlezen per moederbord. en sommige programma's lezen nog wel eens de verkeerde waardes uit.

wat geeft deze melding? een random onderhouds programma/temperatuurmeter? of een officiele tool van asus/je bios?
het kan namelijk heel goed zijn dat een programma van derden (hw monitor/coretemp/afterburner/speccy etc etc) gewoon de sensor verkeerd uitleest.

@ hoi crewmember, denk dat je gelijk ebt hoor, voor de format van vorige week kreeg ik regelmatig bij een stilstaande pc zo n popup 73 centigrade ??? maaar vervelende is dat er geen logo op de popup staat. nu geeft ie de v core aan als 00000 stroom , heb hem niet meer gezien, en dr zit een koeler op die de i7 2600k zelf bij extreme koel houdt, bij mij staat ie gewoon op economoisch...snel zat hoor...ook bij installeren flits klaar :-)