Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

19
1953 - 26-05-2015 10:50:51
Geldzaken & Recht

21% belasting

[quote=mein33 schreef op vrijdag 22 mei 2015, 18:39][quote=zoekster schreef op vrijdag 22 mei 2015, 17:40]misschien is het iemand die geen vaste werkgever heeft. veel chauffeurs werken als zelfstandige of als uitzendkracht.

de afgifte van een vergunningen kost nou eenmaal geld en van dat bedrag is de btw die wordt geheven een onlosmakelijk onderdeel.
er zijn zeer veel zaken te noemen die geld kosten, maar die wel nodig zijn voor het uitvoeren van de werkzaamheden die men verricht en welke niet voor een vergoeding in aanmerking komen.
en zonder deze, zelf betaalde, vergunning geen werk in die branche, het is een keuze die men moet maken.
en voor ts zal hierop zeer waarschijnlijk geen uitzondering kunnen worden gemaakt ;-))

voor de goede orde: gemeente (en andere overheden) is btw-vrij qua leges en handelingen.

als de gemeente een civielrechtelijke overeenkomst aangaat of kantoorartikelen e.d. inkoopt, dan is de overheid pas btw-plichtig, vergelijkbaar met een particuliere aankoop.