Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 27-05-2015 12:41:11
Computers & Telefonie

Adres fraude

Beste bpa,

als ik was zou ik sowieso de https://www.fraudehelpdesk.nl/contact/">fraudehelpdesk bellen, vraag ze om advies.
als ik uw vraag goed begrijp dan loopt u bij zowel kpn als vodafone tegen een muur van onwil aan, men beweert dat de geadresseerden op uw adres wonen.

als de geadresseerden 'echte personen' zijn (geen bedrijven) dan zal een deurwaarder nooit bij u uitkomen als deze personen niet op uw adres ingeschreven staan. dan kunt u het verder negeren,nog één keer duidelijk aangeven dat geadresseerden niet op uw adres wonen.

maar waarschijnlijk wilt u er snel vanaf. als ik in uw schoenen stond dan zou ik een uittreksel bij de gemeente opvragen waarop staat vermeld wie er op uw adres staat ingeschreven (het voelt verkeerd en u maakt onnodig kosten maar hiermee bent u er misschien wel het snelst vanaf).
een scan of kopie van dit bewijs stuurt u op naar kpn en vodafone met het dringende verzoek aan ze geen facturen meer te sturen van mensen die op uw adres woonachtig zijn.
u verzoekt kpn en vodafone daarbij om een schriftelijke reactie en bevestiging (van ontvangst en dat men u geen facturen meer gaat sturen die niet voor u bestemd zijn) binnen 14 dagen.
hoop dat kpn en vodafone dan ook tot het inzicht komen dat men facturen aan het versturen is die niet te innen zijn en dat men dus 'verlies' aan het maken is.

bij uitblijven van een reactie of als men alsnog facturen naar u blijft sturen dan zou ik een klacht indienen bij de acm (klacht: willens en wetens versturen van facturen welke niet voor iemand op uw adres bestemd zijn).

een ervaring als de uwe heb ik niet meegemaakt, wel last van incasso bureau's en deurwaarders gehad die een bedrijf zochten dat ooit op ons adres ingeschreven heeft gestaan. ondanks dat het allemaal onterecht en te weerleggen was vonden we het gewoon erg vervelend en wilden we er zo snel mogelijk vanaf. we hebben ze allemaal actief (met kopie inschrijving uit de gemeente) benaderd en we waren er gelukkig binnen een half jaar vanaf.