Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 27-05-2015 19:05:24
Geldzaken & Recht

Deel huis terug verkopen aan mijn moeder

Is de taxatiewaarde ook de woz waarde? daar wordt door de belastingdienst voornamelijk naar gekeken.

klik http://huis-en-tuin.infonu.nl/kopen-en-huren/131715-huis-goedkoop-aan-kind-verkopen-onder-de-woz-waarde.html">hier

er zal bij een lager bod dan de woz waarde al gauw worden gedacht aan schenking van u aan uw moeder. waar uw moeder dan schenkingsbelasting over zou moeten betalen.

en naar mijn mening spelen hier dan ook nog andere zaken. stel dat u uw moeder 20.000 euro zou 'schenken', dan zou er waarschijnlijk bezwaar kunnen worden gemaakt door de andere schuldeisers. ik krijg uit uw verhaal het idee dat uw moeder niet de enige is die nog een vordering op u heeft.
verder speelt ook mee of u een ww uitkering heeft of een bijstandsuitkering. in het geval van bijstand zal die er niet mee akkoord gaan dat u een schenking doet aan u moeder. die zal met deze 'gift' niet akkoord gaan, aangezien u zoveel mogelijk in uw eigen onderhoud moet voorzien.
voor de ww geldt dat niet, aangezien dan niet naar het vermogen wordt gekeken.