Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dobby
dobby - 27-05-2015 21:46:57
Elektronica & TV

Extern behuizing

Sorry - even on topic.. powersave settings worden in de drive firmware zelf opgeslagen (al zijn er ook ossen die dat zelf actief overnemen, maar dat staat los van de drive settings zelf).. qua power zal het niet een probleem zijn.. (ok, elke drive heeft een beperkt aantal start/stop cycles, maar dat is meestal niet de limiting factor).

waar je wel aan moet denken.. een zeer hoge bit-dichtheid (ok, wel over een paar platters verdeeld, maar toch)... als er ook maar een klein foutje ontstaat dan heeft dat grotere consequenties dan op een disk met een kleinere bitdichtheid.. de kans dat je, zeker met een consumenten disk, alle data kwijt bent is gewoon groter dan met 2 kleinere disks.. en ja, garantie, dan krijg je een nieuwe disk, maar je data dus niet..

voor enduser gebruik is gemiddeld een hele grote disk minder cost effective dan twee kleinere, desnoods met een network enclosure er overheen, al moet je ze dan wel als jbod / losse disks implementeren (niet veiliger, maar ook niet minder veilig, en bij uitval ben je maar 1 disc kwijt..)


los vraagje: ken dat horizon gebeuren niet - maar als je opgenomen films van je stb wilt copieren -- weet je zeker dat ze unencrypted op de disk staan cq. te accessen zijn? film maatschappijen willen nogal eens beperkingen stellen aan het opnemen / copieren enzo..

("oude" ziggo: opnames van hbo zijn b.v. niet alleen met "je klantnummer" encrypted, maar ook met de specifiek gebruikte smartcard.. dus als je per ongeluk een andere smartcard in je pvr stopt dan waarmee de opname gemaakt is, dan kan je hem niet afspelen.. film 1 doet dat bijvoorbeeld anders.. die encrypt niet per smartcard..)

maar goed - fysieke access is natuurlijk een heel ander verhaal.. weet niet hoe toegankelijk de horizondoos is.. was alleen maar een item om even bij stil te staan voordat je in (dure) discs gaat investeren.. maar misschien ben je al way ahead of me, niets aan de hand *grin*