Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 28-05-2015 15:06:15
Huishouden & Energie

Ondeugdelijk produkt

In feite heeft u recht op herstel of vervanging, naar uw keuze, maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden. het kan zo zijn dat het gebrek zo klein is dat het niet redelijk is om vervanging te eisen.

in de wet staat het zo. 7:21 lid 1b

beantwoordt het afgeleverde niet aan de overeenkomst, dan kan de koper eisen:

b. vervanging van de afgeleverde zaak, tenzij de afwijking van het overeengekomene te gering is om dit te rechtvaardigen,

helaas maakt iedere verkoper hier nu van dat als de vervanging hem te veel gaat kosten hij voor herstel kiest. terwijl mij een nieuwe vulling niet bepaald een klein foutje.

maar tenzij u hier een rechtszaak van maakt wordt het lastig om uw zin hierin te krijgen. ik vrees dat ook een geschillencommissie herstel redelijk zal vinden. het is daarom vanuit praktische overwegingen beter om eerst dat herstel maar toe te staan, is het daarna nog bagger, dan kunt u makkelijker eisen om te vervangen. eventueel via de geschillencommissie wonen als ze daar bij zijn aangesloten.