Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 29-05-2015 10:52:37
Huishouden & Energie

Slecht product geen geld retour van slaaptextiel.nl

Oké ik heb het gezien. er staat inderdaad 'satin' bij. dan mag u een zachte katoen verwachten en geen groffe weef. zelf neem ik ook altijd 'satin' omdat ik ook niet van ruw katoen houd.

u heeft geen retourrecht meer, maar u heeft wel recht op een product dat aan uw verwachtingen moet voldoen, daarbij zijn de uitspraken van de verkoper voor de koop van belang. de uitspraken zijn in dit geval wat er in de advertentie wordt gezet.
is dat niet zo, dan heeft u recht op vervanging of herstel. in dit geval is herstel natuurlijk niet mogelijk, maar u was wel bereid een andere overtrek te kopen als vervanger. (wat strikt genomen niet nodig is als dit een non-conform product is)

nu komt het erop aan of dit inderdaad een te grof gewezen stof is om de naam 'satin' te voeren. dat is voor ons onmogelijk om te zeggen, wij zien en voelen de stof niet. ik vind het overigens wel heel normaal om voor het gebruik het dekbed te wassen, doorgaans zit er in lakens en hoezen nog een 'pap' van de fabriek die je er eerst uit moet wassen. wel moet je de gebruiksaanwijzingen volgen. eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat ik meteen de ruwheid van de stof kan voelen voor het wassen.
de primavera dekbedovertrekken worden overal verkocht, het lijkt er dan toch op dat u een van de weinige bent met klachten.

het enige wat u kunt doen is dit bij de geschillencommissie webshop voorleggen. die zal dan beoordelen wie er gelijk heeft. de kosten zijn vrij laag en als u wint krijgt u het klachtengeld terug, maar ik weet echt niet hoe die er over zal oordelen. en het is een hoop moeite voor vermoedelijk 76,90 euro.

het is aan u om een keuze te maken.

heeft u geen zin in al die 'troubles' dan zou u kunnen overwegen een glad laken onder het dekbed te doen, zodat het u de overtrek niet voelt. persoonlijk vind ik het wel een mooie overtrek, zo op het plaatje te zien.