Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

stedin
stedin - 01-06-2015 10:15:48
Huishouden & Energie

Extreem hoog gasverbruik

Hoi rooy,

wat vervelend dat je problemen hebt met de registratie van het gasverbruik.als ik je verhaal lees en naar de verbruiken kijk die je aangeeft, verwacht ik ook dat er een probleem is met je gasmeter.

het klopt dat wij op de klantenservice aangeven dat het niet waarschijnlijk is dat je gasmeter kapot is. een groot deel van de meters die wij ijken, zijn namelijk niet kapot. daarnaast is ijken behoorlijk kostbaar, waardoor wij altijd aanraden eerst de andere zaken uit te sluiten. het ijken doen wij op kosten van ongelijk, dat wil zeggen wanneer de meter inderdaad defect is wij zorg dragen voor de kosten hiervan en ervoor zorgen dat je een verbruikscorrectie ontvangt. is de meter wel goed, dan brengen wij de gemaakte kosten in rekening.

overigens, wanneer je de hoofdkraan hebt dichtgedraaid en de meter blijft doordraaien kan je er vanop aan dat er iets niet klopt (er vanuit gaand dat je de hoofdkraan wel een tijdje dicht hebt gehad).

wat ik je zou aanraden te doen is contact op te nemen met de klantenservice en aangeven dat je graag wil dat de meter geijkt wordt. dan wordt er een dossier aangemaakt en bespreekt de klachtbehandelaar de hele situatie nog met je en, indien je dat wil, wordt dan de ijkprocedure verder opgestart.

@philip36: zonder op de zaken vooruit te lopen, staan meterdefecten die afwijkend verbruik veroorzaken los van de slimme meter technologie. vaak ligt de oorzaak bij fysieke beschadigingen.

met vriendelijke groet,

olivier
stedin webcare