Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 04-06-2015 00:15:41
Computers & Telefonie

Hoe kan ik wifimodem sterker signaal geven

@ 1984ramp:

alvorens met een versterker te gaan werken, kun je beter de modem/router-antenne in de meterkast vrijer van wanden en metalen delen (buizen/draden) en hoger opstellen. b.v. om een console-tje aan de wand te maken en de modem daar op plaatsen zodat de antenne verder van de genoemde objecten af staat. desnoods kan een extern antennetje uitkomst bieden. die zijn voor modems/routers zelfs te koop of te maken als versterkende richtantenne (short backfire antenne), die je dan in de richting van het apparaat laat wijzen waar je de meeste verbindingsproblemen mee hebt.

dat werkt beter dan het klakkeloos plaatsen van een actieve versterker, want als dat hand-over-hand toeneemt wordt het voor iedereen langzamer, omdat het signaal van de ene versterker de ander "overschreeuwd" waardoor pakketjes informatie verminkt aankomen bij p.c. of smart t.v. en deze steeds herhaald moeten worden, wat uiteraard vertragend werkt.
het wijzigen naar een ander modem-/routerkanaal werkt dan vaak ook niet meer, omdat daar ook (al) van die schreeuwerds zitten bij jou in de buurt.

houd je communicatiebereik (zendvermogen) zoveel mogelijk beperkt voor het gebruik alleen in je eigen woning, dat geeft de minste problemen voor jou en/of je directe omgeving.

hardwareerrorman.