Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 04-06-2015 19:35:14
Computers & Telefonie

Hoe kan ik wifimodem sterker signaal geven

[quote=crewmember schreef op donderdag 4 jun 2015, 11:55]normaal zal een signaal van de gemiddelde router makkelijk door een paar muren heen moeten kunnen.

echter,als je midden in een druk bebouwd gebied woont (binnenstad/flat) kan je standaard(2.3 ghz) router zoveel interferentie ontvangen van andere routers op dezelfde frequentie. dat het signaal minder wordt.

dit kan je oplossen door een router die op 5.0 ghz werkt aan te schaffen. vaak levert een provider deze zelf als een klant veel problemen als deze ondervind.

de provider kan meten hoeveel storing je van andere routers ondervind.
als men al apparatuur heeft die op 5 ghz kan communiceren met een router, wordt een signaal van die golflengte eerder gedempt en geblokkeerd door obstakels en muren als een standaard signaal op 2,4ghz.
de meeste routers vandaag de dag kunnen al lang op 5 ghz ingesteld worden, dat is dus geen punt.
of het zinnig is om een communicatie op 5 ghz plaats te laten vinden als 2,4ghz al problemen geeft durf ik sterk te betwijfelen.

alleen de apparatuur die op die 5ghz kan communiceren met die router wordt dus een probleem, buiten de moderne smartphones om.
ts moet maar eerst eens controleren op welke frequentie zijn apparatuur kan communiceren.

vertel eens, hoe kan een provider meten hoe iemand's router storing ondervind van andere routers?
met programaatjes voor op pc of laptop en apps voor op een smartpone is het simpel, maar hoe doet een provider dat?