Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 08-06-2015 00:08:08
Huishouden & Energie

Is deze vloer goed geschuurd en in de olie gezet?

Misschien kunt u deze vraag nog eens stellen op het forum van klusidee, daar reageren veel experts http://www.klusidee.nl/onderhoud-houten-vloer/">klik hier.
als in afbeelding 1 sprake is van flinke krassen (schades) in het hout en dat die er voorheen niet zaten, dat kan natuurlijk niet. als het het plaatje van 1 plank is en het haarfijne krasjes zijn dan lijken ze op gebruikskrasjes. als die echter van de boenmachine komen dan is dat niet goed gedaan, mogelijk was de vloer niet schoon genoeg en lag er bijv. nog zand o.i.d. op?
als de olie nog niet voldoende in het hout getrokken is dan is het resultaat te zien op afbeelding 3 of misschien is er te veel olie gebruikt, niet goed nageboend?
wat betreft afbeelding 2 vind ik het moeilijk te beoordelen. je zou zeggen dat je met een machine in de lengte boent en niet in de breedte. als dat komt door (nog) te veel of niet ingetrokken olie dan zou dat op te lossen moeten zijn, of misschien vanzelf verdwijnen na het intrekken en/of dweilen op zijn tijd verdwijnen, evenals het afgeven zoals zichtbaar op afbeelding 3.
ik ben ook geen expert, maar wel een leven lang massief houten vloeren gewend die we nooit hebben geschuurd.