Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ph
philip36 - 09-06-2015 07:53:13
Elektronica & TV

Tijdklok en electronische dimmer

[quote=gerbera schreef op maandag 8 jun 2015, 23:03]ter info, de dimmer waarover ik schrijf is een normale draaiknop dimmer met stopcontact. voor wat de tv betreft, is het een moderne tv (flatscreen) dan is het niet mogelijk deze op een tijdklok aan te sluiten. deze hebben nml een electronische inschakeling die alleen met de aan/uittoets bediend kan worden. dus stekkers uittrekken heeft geen enkele zin, kan voor een tv zelfs nog schadelijk zijn.

heb mijn flatscreen tv niet standby gezet maar uitgeschakeld met de aan/uit schakelaar op de tv.
ook de aan/uit schakelaar aan gelaten en stekker uit stopcontact getrokken.
beide keren komt de flatscreen tv terug met beeld op de zender waar hij opstond voor het uitschakelen.
sommige moderne tv's hebben geen aan/uit schakelaar dus moet je hem wel geheel uitschakelen met de stekker eruit te halen.
lees in de gebruiksaanwijzing helemaal niets dat het slecht voor de tv is om hem uit te schakelen door de stekker eruit te halen.
lees wel dat als je wilt dat de tv helemaal geen stroom verbruikt je deze uit kunt schakelen met de aan/uit schakelaar.
dit is natuurlijk makkelijker dan de stekker uit het stopcontact te halen, vooral als deze is aangesloten op een stekkerdoos.

de ts kan het gewoon met zijn tv proberen en wat betreft de touch dimmer op zijn schemerlamp, gedeeltelijk dimmen, even de stekker eruit en er weer in, en je weet of de schemerlamp gedimd of op 100% aan gaat.