Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

uwjurist
uwjurist - 11-06-2015 19:39:09
Geldzaken & Recht

Dakisolatie voor de vve?

De akte en het reglement bepalen onder meer welke eigenaar waaraan voor welk deel moet meebetalen. het is zeer waarschijnlijk dat meebetaald moet worden aan deze isolatie, maar dit moet wel door conform de regels in akte en reglement een vergadering uit te schrijven en in die vergadering besluiten te nemen.
als u het er niet mee eens bent, kunt u binnen een zeer korte termijn naar de kantonrechter met het verzoek het besluit te laten vernietigen. namelijk binnen een maand nadat u van het besluit had kunnen weten (dan moet het verzoekschrift binnen zijn bij de rechtbank!). dus als u bij de alv bent geweest, binnen een na de datum van die vergadering. dan wel bijv. binnen genoemde termijn tellend vanaf de datum de dag na verzending van het verslag aan de leden.
de rechter zal beoordelen of het besluit van de alv (algemene leden vergadering) van de vve inhoudelijk onredelijk is (dat lijkt mij dus niet op het eerste oog) en dus vernietigd moet worden of niet.. daarvoor moeten stukken met volledige motivering en onderbouwing worden opgesteld. gezien de behoorlijke tijd die daarmee gemoeid is, raad ik u aan z.s.m. z.s.m. een jurist in te schakelen.
ik lees overigens nergens dat u om een extra bijdrage gevraagd bent zoals hierboven als optie geopperd wordt.