Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lovebird
lovebird - 12-06-2015 11:49:31
Huishouden & Energie

Kat en meubels

Met 9 perzen en al 25 jaar ervaring kan ik zeggen dat als ze eenmaal de bank tot hun krabpaal hebben gekozen dit moeilijk is af te leren. maar ..uit eigen ervaring zeg ik dat het wel kan, mits het baasje consequent is..er even bovenop zit de eerste tijd en een klein beetje geld wil investeren.

hoe ga je te werk: bied een aantrekkelijker vezel aan om de nagels te scherpen en dus koop je op marktplaats of in een aanbieding enkele kleine goedkope krabpaaltjes (zijn er 3 plaatsen waar poes krabt dan koop je er 3 enz. ) en die zet je dicht naast de plaatsen van de bank waar poes zich uitleeft op de bekleding.

let op: maak niet de fout om de paaltjes te besprayen met een speelspray in de buurt van de bank want de vernevelaar kan de geur ook op de bank sprayen en dan is het einde oefening om het zo maar te zeggen. u gaat buiten de krabpaaltjes besprayen met de lokspray of speelspray. daarna zet u ze op zo'n 5 cm van de betreffende plaatsen waar de poes nu haar nageltjes scherpt.

poes beetpakken is geen optie..je gaat even naast een van de paaltjes zitten en krabbelt met je nagels aan het sisaltouw...roep poes erbij en laat zien wat je doet en in de tussentijd praat je met poes en zegt dat ze de bank met rust moet laten en hier haar nageltjes aan mag scherpen..je geeft poes zo dus een alternatief.

betrap je poes (de 1e tijd zal het voor poes even wennen zijn) dan zeg je nee foei...kijk eens hier mag je de nageltjes scherpen en je herhaalt het voordoen van het krabbelen aan de paaltjes.
op deze wijze heb ik mijn bank kunnen redden.

denk eraan dat je de spray even moet herhalen na een paar dagen en doe dat dan ook echt buiten en niet bij de bank zelf.

veel succes.