Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 12-06-2015 12:34:51
Huishouden & Energie

Is deze vloer goed geschuurd en in de olie gezet?

Bij afb. 1 zie ik dat het oppervlak van het hout is verpest door een verkeerde manier van schuren - ik begrijp dat dat veroorzaakt moet zijn door een boenmachine nadat het hout al eerder m.b.v. een bandschuurmachine is geschuurd. iedereen weet dat schuren in de lengterichting van het hout (richting van de nerf) moet gebeuren. het ging duidelijk fout bij de nabewerking. dat moet over.
bij afb. 2 zie ik strepen die waarschijnlijk door de bandschuurmachine zijn gemaakt. het zijn zgn "moeten". dat hoort niet.
afb. 3: het is mijns inziens wel duidelijk dat het product dat is gebruikt niet voldoet.

ik heb zelf ooit parket geschaafd en ook gelegd (massief bruinhart) en dat was een behoorlijke klus. ik schuurde met een grote bandschuurmachine en met een kleiner model en voor de hoeken een trillertje en in de uithoeken een beitel om het hout te schrapen. ik heb 2-componentenlak gebruikt van ripolin. wat ik nu zie is niet anders dan amateurwerk.
dan nog de vraag hoeveel dit allemaal heeft moeten kosten... maar daar hoef ik geen antwoord op te hebben. het werk is schandalig slecht uitgevoerd.